Samenwerking bedrijfsleven

Samenwerking bedrijfsleven

Hier vindt u voorbeelden van samenwerkingen tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Impuls aan vmbo-techniek met de CoFi-kit OOMT en BOVAG

Het kabinet stelt 100 miljoen euro per jaar extra beschikbaar voor de versteviging van techniekonderwijs op het vmbo. OOMT en BOVAG ondersteunen hierin om zo met partners uit de regio tot een kwalitatief hoogwaardig en inhoudelijk breed aanbod te komen.

Gastles vmbo-leerlingen door FOCWA

FOCWA-directeur Femke Teeling gaf op Het Perron in Veenendaal onlangs het goede voorbeeld met een gastles voor een klas vmbo-leerlingen. Het geven van gastlessen is volgens FOCWA dé manier om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan of studie in de schadeherstelsector.

Carrosserie

RAI CarrosserieNL is de brancheorganisatie voor 300 bedrijven die voornamelijk werkzaam zijn in de carrosserie- en trailerbouw. Veel van deze bedrijven willen graag contact leggen met regionale vmbo’s die het profiel PIE en/of M&T voor derde- en vierdejaars leerlingen aanbieden. Met de website leerbedrijfcarrosserie.nl/, is een start gemaakt om het vinden van het juiste bedrijf of (v)mbo en de juiste contactpersoon te vergemakkelijken.

TIM (Tech In Motion)

Het onderwijsplatform TIM  biedt ondersteuning – op elk gebied – aan geïnteresseerde scholen in een regio in relatie tot de mobiele techniek. TIM is een platform waarin brancheverenigingen Fedecom, BMWT, Bouwend Nederland adviesgroep Komat, en elf onderwijsorganisaties samenwerken. Belangstelling? Maak dit dan kenbaar aan Fedecom.