Sterk Techniekonderwijs

Sterk Techniekonderwijs

Het kabinet Rutte III heeft 100 miljoen per jaar vrijgemaakt voor het structureel stimuleren van samenwerking in de regio tussen vmbo-mbo en bedrijfsleven met als doel meer leerlingen te stimuleren te kiezen voor een toekomst in de techniek.

Voor alle informatie over het project verwijzen we u graag door naar de officiële site van het project: sterktechniekonderwijs.nl.

Kamerbrieven en regelingen

Op de website Sterk Techniekonderwijs vindt u beleidsstukken die relevant zijn voor het programma Sterk Techniekonderwijs.

Communicatie over techniek

De groeiende vraag naar technici is al tijden nauwelijks bij te benen. Reden te meer om zo veel mogelijk jongeren te blijven enthousiasmeren voor de veelzijdige en dynamische wereld van techniek. Beeldvorming speelt hierbij een belangrijke rol. Taal en beeld zijn krachtige middelen om die beeldvorming positief te beïnvloeden. Deze whitepaper van TechniekTalent.nu geeft hiervoor praktische tips, gebaseerd op recent onderzoek.

Video’s good practices

In het kader van de STO-ontwikkelingen en de wijze waarop M&T collega’s daarin participeren zijn een tweetal filmpjes ontwikkeld over de wijze van samenwerking vmbo-mbo. Het gaat om een good-practice van het Fioretti College in Veghel en een mooi samenwerkingsvoorbeeld van College Den Hulster uit Venlo.

Inspirerende voorbeelden gezocht

Met de start van Sterk Techniekonderwijs zoeken we in de M&T-scholen in de STO-regio’s naar inspirerende voorbeelden van kwalitatief en hoogstaand technisch (M&T)onderwijs voor en door de regio. Heeft u een dergelijk voorbeeld? Bent u trots op ontwikkelingen bij u in de regio? Meld u dan bij ons (secretariaat@www.platformmobiliteitentransport.nl). Wij komen graag bij u langs voor een mooi artikel of een aansprekende video om te delen met uw collega’s!