LOB

LOB, stages en beroepsoriëntatie

Hier vindt u informatie over LOB voor docenten, leerlingen en ouders. Daarnaast wordt aandacht besteed aan stages en beroepsoriëntatie.

LOB

Expertisepunt LOB

Aan de slag met LOB. U vindt hier LOB-handreikingen, gespreksstarters, wegwijzers en infographics.
https://www.expertisepuntlob.nl/tools

Stage

Kans op stage, leerbaan en werk (SBB)

Deze website bundelt de informatie over opleidingen, stage- en leerbanen en de arbeidsmarkt.
https://www.s-bb.nl/kans


Stage.nl

Website voor studenten die een MBO, Bachelor of Master opleiding volgen en op zoek zijn naar een stageplaats of afstudeeropdracht.
https://www.stage.nl/


Stagemarkt.nl (SBB)

Handig instrument voor scholen en leerlingen bij vinden stageplaatsen.
http://www.stagemarkt.nl/Zoeken

 

Vakkanjers

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen en studenten hun vakmanschap – van de eerste klas op het vmbo tot en met het mbo. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever.
https://vakkanjers.nl/

Beroepsoriëntatie

KiesMBO

Mbo-portal voor leerlingen en studenten die een keuze willen maken voor studie en beroep. De portal geeft jongeren in het vo en mbo en hun ouders een overzicht van mbo-opleidingen, beroepen en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor docenten en decanen een waardevolle tool, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de lessen loopbaanoriëntatie en -begeleiding.
https://www.kiesmbo.nl


Go VMBO!

Deze educatieve game geeft leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs inzicht in het voortgezet onderwijs, met de nadruk op het VMBO.
http://www.govmbo.nl/


Gastlessen zó geregeld

Gastlessen en bedrijfsbezoeken zijn onmisbaar bij de loopbaan- en beroepenoriëntatie van leerlingen. Zo maakt u LOB praktijkgericht. Met Gastlessen, zó geregeld vindt u makkelijk bedrijven in de buurt die aansluiten op de vragen van uw leerlingen.
https://www.gastlessenzogeregeld.nl/


Werken in de logistiek

Website voor jongeren met alle informatie over beroepen en opleidingen in de transport en logistiek.
https://www.stlwerkt.nl/leren/leren-werken-bbl


Passion for power

Dit platform kan de leerlingen helpen om de beste keuze te maken voor een profiel of vervolgopleiding in het MBO. Ook is het mogelijk via het platform online op bezoek te gaan bij verschillende inspirerende bedrijven en leuke mensen te ontmoeten in de automotive wereld. Het geeft een beeld van hoe het er echt aan toe gaat in bedrijven en naar welke toekomst ze toewerken. Kortom: een inspirerende website die, in het kader van LOB, voor alle leerlingen interessant kan zijn.
www.passionforpower.nl