Best practices

Beroepen in beeld

Wat is jouw droomberoep? Op Beroepeninbeeld.nl vind je informatie over alle beroepen op mbo-niveau. Je vindt er:

SBB ontwikkelde de site in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Image

Van vmbo naar mbo

Video geeft beeld van de overstap die leerlingen gaan maken van het vmbo naar het mbo. Interessant voor docenten en leerlingen van het vmbo. De voorbereiding op het zoeken van een stage/leerwerkplek komt aan de orde en ook worden de eerste dagen in het bedrijf in beeld gebracht.

Image

School in de picture

Het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg en het Koning Willem I College in Den Bosch werken intensief samen om de doorstroming van vmbo-leerlingen in wat eerst de opleiding Autotechnicus heette – de huidige richting Mobiliteit en Transport – te versnellen. Hedzer van der Kooi: “Dat gaat hartstikke goed, sinds 2003 hebben bijna 100 leerlingen in één jaar hun mbo-diploma behaald in plaats van de gebruikelijke twee.”

Image

Automonteur Melanie in het klokhuis

In deze aflevering van het klokhuis staat Melanie in de schijnwerpers. Ze is automonteur. In de garage zorgt ze ervoor dat iedere auto veilig de weg op kan. Ze repareert remschijven, ververst de olie en ze zorgt dat alles onder de motorkap klopt. In de aflevering maken ze een testrit om te zien of ze alles goed hebben gerepareerd.