Wim Overeem

Wim Overeem

Als jonge gast had ik de ambitie leraar te worden wat me ook is gelukt. In de jaren ’90 van de vorige eeuw heb ik met enthousiasme een aantal jaren les gegeven op de prachtige vmbo-school Sprengeloo in Apeldoorn. Ik kijk nog altijd met plezier terug op die tijd en heb om die reden vooral respect voor alle collega’s die dit prachtige maar zeker ook pittige werk zijn blijven doen. Het vmbo is de basis voor de Nederlandse economie.

Momenteel werk ik voor de brancheorganisatie Fedecom (Landbouwbouwmechanisatie) en ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleidingen voor m.n. monteurs mobiele werktuigen. Onze bedrijven hebben behoefte aan voldoende en goed opgeleide monteurs. Deze worden merendeels voor hun beroep klaargestoomd op de 12 Roc’s in Nederland met de opleiding MWT. Deze mbo-instellingen zijn erg gebaat bij goed voorbereide scholieren vanaf het vmbo. Dat is de reden dat we als Fedecom zo enthousiast zijn over samenwerking met het platform M&T en voor mij reden me bestuurlijk in te zetten binnen het platform. Door samen na te denken over wat we over en weer van elkaar nodig hebben begrijpen we elkaar beter en zal aansluiting tussen vmbo, mbo en bedrijfsleven alleen maar verbeteren. Zo kunnen wij makkelijker onze kennis beschikbaar stellen aan alle vmbo-scholen die geïnteresseerd zijn in mobiele techniek. En daar zie ik gelijk de meerwaarde en de kracht van het platform welke als intermediair partijen bijeen brengt. Daar gebeurt het, daar ontmoeten we elkaar op alle fronten.

Net zo enthousiast als ik was als docent indertijd, zo enthousiast wordt ik als ik de bevlogenheid zie van de vmbo-docenten die met ons in werkgroepen samenwerken om de toekomst voor hun scholieren te helpen voorbereiden. Mijn rol binnen het platform zal zijn brenger van informatie, doorgeefluik naar onze achterban van wensen die leven binnen de scholen en initiator van zaken die nodig zijn om een sterk vmbo-mobiele werktuigen te helpen creëren.

Ik ben bereikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in deze samenwerking. Mijn contactgegevens zijn 0657401564 of overeem@fedecom.nl