Leon Bijl

Leon Bijl

Wellicht kennen sommige van jullie mij al via het platform Mobiliteit & Transport, maar hierbij stel ik me toch even voor. Ik ben 36 jaar en woonachtig in het centraal gelegen Lunteren waar ik sinds 2012 woon, getrouwd en 4 kinderen rijker mag zijn.

Mijn achtergrond

Na de basisschool ben ik begonnen op de mavo, maar ik heb het vervolgens afgemaakt op het VBO omdat ik simpelweg niet zoveel zin had om te leren en meer te vinden was bij een transportbedrijf om daar lekker te sleutelen en/of vrachtwagens te wassen.

Na het VBO ben ik de monteursopleiding gaan doen voor bedrijfswagens. Gedurende mijn opleidingen (niveau 2 t/m 4) werkte ik bij transportbedrijven en bij DAF.  Ik kreeg interesse in het docentschap en ben naar het hbo gegaan om de opleiding tot docent te volgen.

In het jaar 2011 heb ik mijn opleiding als docent motorvoertuigentechniek afgerond. In 2016 heb ik de scholing vanuit het platform gevolgd, voor het profieldeel transport. Sindsdien mag ik mezelf bevoegd docent Mobiliteit & Transport noemen. Tijdens de opleiding tot docent gaf ik les op het Zadkine College in Rotterdam.

Ervaring als docent

In 2012 ben ik gaan werken op het Hoornbeeck College (mbo) en het Van Lodenstein College (vmbo) te Hoevelaken. Op laatstgenoemde werk ik nog steeds, waar ik het nog steeds naar mijn zin heb.

In de jaren dat ik docent ben, ben ik voorzitter geworden van de vakgroep M&T. Ik ben actief geweest in de schoolexamenbank. Voor het platform schreef ik instructiekaarten rondom veiligheid op de werkvloer.

Daarnaast draaide ik mee bij CITO om de examens te beoordelen, de standaardsetting. Inmiddels ontwikkel ik bij CITO-examens, als constructeur. Het komende jaar gaan we als school meedoen in de pilot om de nieuwe leerweg (GL/TL) vorm te geven. Ik schrijf mee in het examenprogramma hiervan.

Actief voor Sterk Techniekonderwijs

Binnen onze regio ben ik ook actief voor STO. Dit vind ik een hele mooie ontwikkeling, omdat je zo de handen meer ineen kan slaan en dus het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Daarnaast is het een mooie kans om nieuwe technieken onder de aandacht te brengen en ook is er zo een kans voor grote investeringen omdat je dit samen kan doen (als regio).

Omdat ik al enkele jaren betrokken ben bij het Platform Mobiliteit en Transport en zoveel mogelijk de bijeenkomsten bijwoonde, kende ik het platform al aardig. Ik wil graag de betrokkenheid houden en waar mogelijk vergroten. Daarom heb ik gesolliciteerd als regiovoorzitter. Hiermee hoop ik een spil in het web van de Mobiliteit en Transport te worden, binnen het vmbo.

Ik zie uit naar de contacten die ik hiermee met jullie ga krijgen en hoop op een goede samenwerking!