Digitale leermiddelen

Digitale leermiddelen

Zoals vele profielen binnen het Techniekonderwijs leren veel leerlingen binnen Mobiliteit en Transport al digitaal. Dit wil zeggen dat deze leerlingen op school, maar ook daarbuiten gebruik maken van digitale leermiddelen. Deze digitale leermiddelen oftewel e-learning kunnen leerlingen en docenten helpen met afstandsonderwijs. Deze digitale leermiddelen willen we dan ook bij al onze leden onder de aandacht brengen.

Vertoog

Uitgeverij Vertoog heeft lesmateriaal beschikbaar voor het profiel M&T zoals:

 • Profieldeel 2: Wielophanging en carrosserie
 • Profieldeel 3: Verlichtings- en comfortsystemen
 • Profieldeel 4; Transport
 • Keuzevak 2: Aandrijf- en remsysteem

Meer informatie vind je op de website van Uitgeverij Vertoog.

Electude

Als antwoord op de Corona maatregelen biedt Electude Electude Classroom digitaal tot einde dit schooljaar kosteloos aan voor alle mobiliteits leerlingen!  Wilt u als school gebruik maken van dit aanbod: stuur een mail naar support@electude.nl met in het onderwerp Naam school + Aantal leerlingen. Electude schakelt dan het product Electude Classroom digitaal kosteloos vrij binnen uw domein.

Electude Classroom digitaal bestaat o.a. uit de volgende producten:

 1. Electude Leerling Management Systeem
 2. Electude ‘MBO automotive’
 3. Electude ‘Simulator motormanagement’
 4. Classroom ‘toetsen’ per thema en niveau
 5. Electude ‘Electric Drive’
 6. Electude ‘Motormanagement regeling modules’
 7. Classroom ‘praktijkopdrachten’ per thema en niveau
 8. Classroom BPV’ beoordelingssysteem
 9. Classroom ‘How To modules’
 10. Classroom ‘presentatie modules’ incl Kahoots
 11. Classroom ‘kwalificatiedossier’ per niveau
 12. Classroom ‘verrijkingslestof’ zoals LPG en ADAS
 13. Classroom ‘aanvullende content’ zoals beroepsspecifiek Engels

Product 1, 2 en 3 zijn bekend als het combiproduct ‘Electude Automotive Essentials’. Alle overige (vetgedrukte) zijn exclusief onderdeel van Electude Classroom digitaal.

VT-Totaal

In deze periode van Corona kan het vmbo en mbo beroepsonderwijs groot voordeel halen uit onderwijs op afstand, bijvoorbeeld e-learning opleidingen. De vmbo opleiding VT-Totaal,  Mobiliteit en Transport, en uiteraard de bijbehorende keuzevakken, zijn direct verkrijgbaar en beschikbaar als e-learning voor alle vmbo scholen, zowel voor de docenten als de leerlingen alsmede ook leermeesters. Mobiliteit & Transport is beschikbaar via LearningBOX. Behalve de opleiding en keuzevakken biedt LearningBOX een betrouwbaar volgsysteem.
Indien u snel, binnen één dag, tot volledig digitaal onderwijs wil komen, voor zowel leerlingen als docenten als leermeesters neem contact op met Simac Learning Solutions via 040-2582000 of learningbox@simac.com.

 

VT-Totaal – digitaal

VT-Totaal biedt een doorlopende leerlijn voertuigentechniek voor vmbo en mbo niveau 2 en 3. Op basis van de praktijkgerichte didactiek van deze beproefde methode en met de inzichten en didactiek van deze tijd biedt VT-Totaal modern lesmateriaal dat opleidt tot (eerste) autotechnicus. VT-Totaal is prima vanuit huis en op afstand van de docent of leermeester te gebruiken. Dit kan eenvoudig door de digitale theorie en e-learning! Deze digitale materialen zijn beschikbaar in LearningBOX en Electude. Vanuit huis raadplegen de leerlingen de theorie digitaal en maken de bijbehorende e-learning.
We denken graag mee om het thuiswerken voor u en de leerlingen zo makkelijk mogelijk te maken. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op via: info@mkeducatie.nl.

Power2Drive

Nu uw school voor in elk geval de komende drie weken gesloten is staat u voor de grote uitdaging hoe de leerlingen op afstand toch zo goed mogelijk onderwijs te blijven bieden. Innovam wil daaraan graag een bijdrage leveren. We bieden scholen en hun leerlingen die werken met onze methode Power2Drive vanaf woensdag 18 maart de mogelijkheid om via Navigator al het lesmateriaal te gebruiken. Dit betreft zowel de introductiemodule, de vier profielmodulen als de zes keuzedelen mobiliteit. Daarnaast zijn de opdrachten beschikbaar in Word, zodat leerlingen deze ook digitaal kunnen maken en met u delen via mail of uw schoolomgeving. Leerlingen die Navigator hebben geactiveerd kunnen direct bij dit materiaal. Anders moeten zij eerst nog hun account aanmaken en activeren. Voorin in elk Power2Drive deel staat uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.
Mocht u nog vragen hebben neem dat contact op met de klantenservice van Innovam: Ben Borgers, bereikbaar via b.borgers@innovam.nl en 06 51 82 03 92 of Maaike Potthoff, bereikbaar via m.potthoff@innovam.nl en 06 – 54 32 17 69.
Ook voor andere scholen bieden we graag deze service aan. Heeft u interesse neem dan contact op met Innovam, voor contactgegevens zie hierboven.