01-06-2022

Gratis vrachtwagen-rijlessen voor BBL-ers via STL

Gratis vrachtwagen-rijlessen voor BBL-ers via STL

De sector Transport en Logistiek heeft veel toekomstperspectief voor vakbekwame jongeren. Wie de opleiding met een diploma afsluit, is zeker van een baan in een interessante sector die volop in beweging is. Leerlingen die via Sectorinstituut Transport en Logistiek voor een BBL-opleiding kiezen, krijgen 100% korting op de rijlessen voor het groot rijbewijs.

Met terugwerkende kracht ontvangen alle nieuwe en bestaande BBL-leerlingen vanaf 1 januari 2022 100% SOOB-subsidie op het lesgeld voor het behalen van het groot rijbewijs en de vakbekwaamheid (Code 95). Deze subsidieverhoging van 90% naar 100% is bedoeld als extra stimulans voor jongeren om voor de BBL-opleiding chauffeur wegvervoer te kiezen.

De subsidie staat gelijk aan een korting van € 6.300,- op de rijlessen voor het rijbewijs C, E bij C, praktijktoetsen en heropleidingen. Wat resteert is een relatief beperkte eigen bijdrage voor de leermiddelen en (her)examens. De SOOB-subsidie op de rijlessen voor het B-rijbewijs blijft 40%.

Meer weten over een BBL-traject via STL? Ga naar stl.nl/bbl of neem via 088-2596116 contact op met Lutze van der Ploeg van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

 

Heeft u een vraag?

Neemt u dan direct contact op of vul het formulier in!