06-07-2022

Dertien praktijkgerichte conceptexamenprogramma’s voor 2022-2024 vastgesteld door OCW

Dertien praktijkgerichte conceptexamenprogramma’s voor 2022-2024 vastgesteld door OCW

OCW heeft de conceptexamenprogramma’s vastgesteld van dertien praktijkgerichte programma’s voor het vmbo (GL&TL). Dat is een belangrijke mijlpaal, want vanaf september gaan ruim 150 pilotscholen deze conceptexamenprogramma’s beproeven. Op basis van ervaringen van de pilotscholen en reacties vanuit het veld worden de conceptexamenprogramma’s bijgesteld.

Door de praktijkgerichte programma’s ontvangen alle leerlingen in het vmbo in leerjaar 3 en 4 straks praktijkgericht onderwijs, met levensechte opdrachten voor een opdrachtgever uit het bedrijfsleven, instellingen of vervolgonderwijs. Het doel is om leerlingen te helpen bij het maken van een onderbouwde keuze voor het vervolgonderwijs in het mbo-4 of havo.

In 2024 worden de examenprogramma’s voor het praktijkgerichte programma opgeleverd. Scholen kunnen alvast beginnen met de oriëntatie op een praktijkgericht programma door zich te verdiepen in de handreiking van de conceptexamenprogramma’s en door bijscholing te volgen.

Het Platform M&T organiseert tevens klankbordbijeenkomsten in het nieuwe schooljaar. Houd de berichtgeving hierover in de gaten!

Heeft u een vraag?

Neemt u dan direct contact op of vul het formulier in!