13-09-2021

Van de voorzitter: spelen met de koppeling

Spelen met de koppeling

Je zou de vakantie kunnen vergelijken met het indrukken van de koppeling. Even wordt het hele mechanisme van het overbrengen van krachten onderbroken en gebeurt er niets. Is er rust. En dat is fijn. Behalve op zwarte zaterdag op de Franse Route du Soleil. Dan krijgt het indrukken van de koppeling als vakantiesymbool weer een heel eigen dimensie. Maar vooruit, die bedoelde ik even niet.

Als de koppeling indrukken voor vakantie staat, dan zijn we nu weer in de fase aangekomen dat de boel weer gekoppeld is. Dat de auto rijdt. Misschien zit u ondertussen al wel weer in de tweede of derde versnelling. Om de vergelijking met het hele koppelingsmechanisme nog even door te trekken, hoop ik van harte dat dit schooljaar het vliegwiel zijn werk goed doet. In de achterliggende corona-jaren hadden we nogal wat trillingen en slijtage. Was er onbalans. Ik ben geen techneut, dat weten jullie, maar ik heb wel begrepen dat het vliegwiel vooral de functie heeft om de trillingen van de motor te dempen en ervoor te zorgen dat de motor soepel draait en slijtage aan de koppeling, de versnellingsbak en de aandrijfassen voorkomt.

Ik hoop van harte dat we dit schooljaar ‘soepel’ kunnen draaien zonder dat het weer een slijtageslag wordt. Het platform staat alvast weer klaar om voor jullie in het nieuwe schooljaar het vliegwiel te zijn. En de smeerolie. En de dynamo om je weer op te laden. En de…

Werk ze!

Henri van Breugel

Heeft u een vraag?

Neemt u dan direct contact op of vul het formulier in!