25-03-2019

Nieuwe beroepsgerichte keuzevakken M&T

Nieuwe beroepsgerichte keuzevakken mogen door alle vmbo-scholen worden aangeboden. Daarvoor heeft u geen licentie nodig. Natuurlijk moet u wel zorgen voor een goed geoutilleerde, veilige omgeving en bekwaam personeel.

Regelmatig wordt er gevraagd of er onderdelen van bestaande keuzevakken samengevoegd mogen worden tot een nieuw keuzevak. Dat mag niet! U kunt een keuzevak alleen als één geheel aanbieden en u moet zich daarbij houden aan de doelen die in het examenprogramma staan.

Wilt u een nieuw beroepsgericht keuzevak ontwikkelen?

U mag wel zelf een nieuw beroepsgericht keuzevak ontwikkelen, maar dat mag alleen officieel aangeboden worden en meetellen op de eindlijst van de leerling als dat keuzevak ook officieel door de minister is vastgesteld. Wilt u een nieuw beroepsgericht keuzevak ontwikkelen? Kijk dan eerst goed naar de bestaande keuzevakken (er mag niet meer dan 25% overlap zijn en vaak zijn ‘nieuwe’ keuzevakken een hele mooie projectmatige uitwerking van iets dat al lang is toegestaan). Informatie over het ontwikkelen van nieuwe beroepsgerichte keuzevakken is te vinden op de website van nieuwvmbo.

Oproep

Gaat uw regio in het kader van Sterk Techniekonderwijs een nieuw innovatief keuzevak ontwikkelen in het kader van M&T? Laat het ons ook weten! Stuur uw idee in via ons contactformulier.

Heeft u een vraag?

Neemt u dan direct contact op of vul het formulier in!