12-11-2020

Netwerkdag Platform M&T-op-afstand: ‘Een prachtige toekomst ontdekken’

Netwerkdag Platform M&T-op-afstand

Deelnemers aan de landelijke netwerkdag voor vmbo-docenten van Platform Mobiliteit & Transport konden donderdag 5 november helaas niet kennismaken met de inspirerende leeromgeving van Aeres Tech in Ede. Ook waren er geen motiverende persoonlijke ontmoetingen met collega-docenten. Toch bood de ‘netwerkdag-op-afstand’ een goede inkijk in innovatieve ontwikkelingen in de branche dankzij de livestream van het plenaire programma. En tijdens de twee regiobijeenkomsten (Noord en Zuid) via Teams was er voldoende ruimte voor uitwisseling van ideeën en tips.

Livestream

Het bezoekje aan Aeres Tech houden we tegoed, aldus landelijk Platform-voorzitter Henri van Breugel bij de opening van de netwerkdag. Namens het Platform werd een smakelijke taart bezorgd voor de medewerkers van Aeres Tech die de livestream vanuit Ede mogelijk maakten. Er konden tijdens de plenaire bijeenkomst via de chat-functie ook vragen gesteld worden of antwoorden gegeven, zodat er toch interactie was.

Onzekerheden en veranderingen

Henri van Breugel: “Zeker voor onze bewegende sector geldt dat we te doen hebben met vele onzekerheden en veranderingen: in de sector, in de werkplaatsen en dus ook in onze lokalen. We gaan met elkaar een prachtige toekomst ontdekken. En volgend jaar zijn er zeker weer nieuwe ontwikkelingen die onze aandacht vragen.” Uit de beantwoording op vragen van Henri bleek dat de deelnemende docenten op dit moment de meeste zorg hebben over de gevolgen van corona voor de dagelijks lespraktijk. Maar ook het tekort aan docenten mobiliteit en transport heeft impact op de scholen.