21-12-2021

Innovatieve ontwikkelingen T&L volgen? Volg het Living lab/sharehouse T&L

Innovatieve ontwikkelingen T&L volgen? Volg het Living lab/sharehouse T&L

Sharehouse is een samenwerkingsverband waarin meer dan 20 partners onderzoek doen naar het goed inzetten van innovaties in warehouses, op het gebied van techniek en werk.  Het doel is om een bijdrage te leveren aan de toekomst van werk in warehouses in logistiek Nederland.

Waarom bestaat Sharehouse?

Snelle ontwikkelingen in de techniek maken het  mogelijk dat robotisering, automatisering en data gedreven oplossingen ook in warehouses kunnen worden toegepast. Toch blijkt in de praktijk dat het moeilijk is om de juiste investeringen te kiezen en dat veel innovaties minder goed landen dan gehoopt. Er is op dit gebied een kennistekort. Sharehouse wil dit verhelpen door doelgericht onderzoek.

Sharehouse is een living lab. Wat is een living lab?

Sharehouse wordt gefinancierd door het duurzame living lab programma van NWO en Ministerie I & W. Het doel van dit programma is om onderzoeksvragen uit de praktijk in een zo realistisch mogelijke omgeving wetenschappelijk op te lossen. Achter elk living lab staat een consortium met leden uit de praktijk, onderzoek, overheid en brancheverenigingen om praktische relevantie en wetenschappelijke kwaliteit te borgen.

Waar staat het Sharehouse?

Het fysieke lab bevindt zich bij het STC MBO college in Rotterdam en is de fysieke ontmoetingsplek van Sharehouse. Hier worden de warehouse innovaties getest, kennis gedeeld en kunnen geïnteresseerden op bezoek komen om te kijken wat de toekomst voor warehouses te bieden heeft. Echter, niet al het onderzoek vindt binnen de fysieke ruimte plaats omdat een deel ook bij de partnerbedrijven zelf wordt uitgevoerd.

Meer informatie
Heeft u een vraag?

Neemt u dan direct contact op of vul het formulier in!