13-03-2019

Vmbo-conferentie 2019

Samen toekomst maken

Op 13 maart 2019 organiseert Sardes samen met het Platform TL, Stichting Platforms vmbo en de VO-raad de landelijke vmbo-conferentie. De conferentie is gericht op docenten, teamleiders, directieleden en andere professionals die werken met en voor de vmbo-leerling.

Tijdens de conferentie staat het thema samenwerken centraal. Samenwerken met zorgaanbieders, samenwerken binnen het team, samenwerken met het bedrijfsleven, samenwerken tussen verschillende leerroutes, samenwerken met ouders, samenwerken met het primair onderwijs en met het mbo maar vooral ook samenwerken met de leerling. Omdat samenwerken mèt minstens net zo belangrijk is als samenwerken vòòr, focussen we ons deze dag op het perspectief van de leerling. Wat betekenen al deze vormen van samenwerking voor hen?

De toekomstbestendige vmbo-school en vmbo-docent staan open voor allerhande partnerschappen. De krachten bundelen voor iedere leerling. Dat klinkt op papier mooier en makkelijker dan het in de praktijk vaak is. Want met wie werkt de school samen? Welk doel wilt u gezamenlijk bereiken? Wat vraagt een succesvolle samenwerking van uw team en professionaliteit?

De vmbo-conferentie 2019 biedt food for thought. Schrijf u in voor informatieve lezingen en activerende workshops en maak kennis met inspirerende schoolvoorbeelden. Kom samen met collega’s kennis en inspiratie opdoen en spreek docenten vanuit het hele land over actuele en urgente thema’s zoals activerende didactiek of de Nieuwe Leerweg.